Over ons

Wij verkopen geen IT, wij bieden een dienst.

Korte geschiedenis

IRC.be werd opgericht in 1981 door François de Vos als rekencentrum, de start van ons datacenter. Een decennium later kregen we een softwareluik erbij en werd de hoofdtaak voornamelijk de ontwikkeling van software op maat. Bedrijven konden dus sindsdien bij ons terecht om hun ERP-noden omgezet te zien in een gepersonaliseerd softwarepakket.

Flashforward naar de beginjaren van het millennium toen IRC.be begon met de eerste cloud services aan te bieden aan de (bestaande) klanten. Zij migreerden hun bestaande IT-omgeving naar ons datacenter in Dendermonde, en wij zorgen voor de rest. We kunnen dus stellen dat we al meer dan 20 jaar een cloud solution provider zijn. Straf, niet?

Het wordt nog straffer. In 2015 kregen we nl. onze eigen telecomlicentie te pakken en hebben we Fiber Connect in het leven geroepen. Hiermee bieden we lokale bedrijven supersnel internet aan via een redundante glasvezelverbinding. Voorlopig is dit enkel verkrijgbaar in Dendermonde maar hou onze site goed in de gaten want in de toekomst zijn we van plan dit verder uit te rollen.

 

Bedrijf

Vandaag de dag werken we met 15 werknemers, verdeeld over zowel onze software als onze technische dienst. Allemaal staan ze dag na dag klaar om u van dienst te zijn.